led ombouwset compleet met armatuur

Armaturen

Met armaturen wordt eigenlijk alles bedoeld dat te maken heeft met verlichting. Het gaat dan van stroomdraad en lichtschakelaar, tot fitting en lamp. Het armatuur zorgt er bovendien voor dat de lichtbron veilig en stevig op zijn plek blijft zitten, doordat deze meestal aan een vlakke oppervlakte zoals wand of plafond wordt bevestigd. Iedere ruimte binnenshuis of (werk)plek buitenshuis wordt hiermee goed verlicht. Meestal kunnen er meerdere soorten verlichting in geplaatst worden, maar het principe van de verzamelnaam blijft hetzelfde: de combinatie van alle losse elementen en onderdelen maakt samen het armatuur. Zo is er de lamp zelf, het snoer, maar zijn er ook bevestigingsonderdelen zoals klemmen en schroeven en het voorschakelapparaat. Bij ZevTex hebben wij verschillende varianten in ons assortiment liggen. Zo heeft u de keuze uit complete armaturen die gebruik maken van zowel led- als halogeenverlichting en kunt u ook kiezen uit de hoeveelheid wattages van de verlichting.

Led armaturen

Led armaturen zijn in vergelijking met de ouderwetse varianten zoals halogeen, speciaal ontwikkeld voor het gebruik van deze moderne vorm van verlichting met led-technologie. Een groot voordeel van dit type armatuur, is dat door het gebruik van led, u een stuk voordeliger uit bent dan in het geval van de gloeilamp. Het verbruik in wattages is namelijk veel minder, en u kunt er tot wel meer dan de helft aan energieverbruik mee besparen! Dat maakt het ook een interessante keuze, voor wanneer u op zoek bent naar betrouwbare verlichting op de werkplek, zoals een bouwplaats. Daarnaast zijn deze verlichtingsarmaturen ook een stuk duurzamer en kennen deze bovendien een veel langere levensduur. Met led armaturen heeft u daarom de perfecte oplossing voor het plaatsen van duurzame en voordelige verlichting.

Waterdichte armaturen

Met waterdichte armaturen heeft u de garantie dat u zonder problemen verlichting kunt voeren in een vochtige ruimte binnenshuis, of in de buitenlucht. Er is namelijk bijzonder veel aandacht besteed aan de afdichting, zodat er geen (regen)water in de lamp kan binnendringen. Bij slechte weersomstandigheden, zoals regen, hagel en sneeuw, is dit een betrouwbare uitkomst om verzekerd te zijn van voldoende licht. Buiten in een werkplaats aan de kust, of op een schip op zee, zal er daarnaast ook in grote mate opspattend zeewater op de verlichtingsarmaturen terechtkomen. Om er voor te zorgen dat de verlichting droog blijft en er bijvoorbeeld geen kortsluiting of schade door roestvorming kan ontstaan, is het dan ook aan raden om altijd te kiezen voor waterdichte armaturen. Deze en alle andere vormen van verlichting vindt u bij ons in veel verschillende uitvoeringen, voor een scherpe prijs.

Armaturen kopen

Wilt u nieuwe armaturen kopen, dan zijn er een aantal zaken waar u op moet letten. In de eerste plaats moeten de armaturen geschikt zijn voor de lichtbron. Zoekt u bijvoorbeeld armaturen voor ledverlichting? Dan zal deze geschikt moeten zijn voor het plaatsen van een lamp met diodes, en niet voor een ouderwetse gloeilamp. Bij het kopen van nieuwe armaturen, is de maatvorming uiteraard ook iets om rekening mee te houden. Doordat er veel variatie zit in de grootte van de verlichting, is het verstandig om van tevoren goed te kijken naar de ruimte die het armatuur inneemt. Misschien nog wel het belangrijkste is om ze zorgen dat u natuurlijk ook voldoende licht creëert, kies daarom ook de juiste wattages van het armatuur.

Wat zijn armaturen?

Armaturen zijn in feite alle losse onderdelen bij elkaar die samen zorgen voor verlichting: van snoer tot ledlamp en alles wat daartussen zit. U kunt hierbij ook denken aan de lampfitting en bijbehorende fittingringen, bevestigingsmaterialen en een voorschakelapparaat. Kortom, armaturen zijn het complete pakket dat zorgt voor het verlichten van een ruimte, zowel binnen- als buitenshuis.

Wat kosten armaturen?

Armaturen zijn verkrijgbaar in de meest uiteenlopende soorten en maten. Dat heeft uiteraard te maken met wat voor type armatuur u nodig heeft. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een armatuur met een enkele ledlamp van een laag wattage. Dan valt de prijs hier normaliter veel lager voor uit dan wanneer u een armatuur aan wilt schaffen dat bestaat uit meerdere lampen met een hoog wattage.

Waar koop je armaturen?

ZevTex is dé plek waar u terecht kunt voor het kopen van armaturen. Met onze jarenlange ervaring op het gebied van armaturen kunt u altijd bij ons terecht met de meest uiteenlopende vragen. Overigens kunt u bij ons terecht voor alle andere vormen van ledverlichting zoals:

Gratis verzending vanaf € 150,- binnen NL  Altijd scherp geprijsd  Ruim 12 jaar ervaring  Bestaand armatuur in 15 minuten om te bouwen naar LED

Product Enquiry